Зараз серед молодих людей все менше зустрічаються охочі отримати професію кухаря. Прагматичний інтерес змушує їх обирати більш швидкий спосіб заробити гроші. Про це розповів шеф-кухар, бренд-шеф Олександр Якутов у програмі «Головне питання з Борисом Бронштейном».

«Вони починають зважувати: або швидше навчитися на айтішника і піти в айті-компанію і почати заробляти, або піти на кухаря. Там він може прискоритися за рік, тут набагато довше. Але тут потрібні любов і бажання готувати. Якщо ти йдеш не до грошей, а йдеш до чогось - буде результат», - стверджує він.

Він каже, що з розумінням ставиться до цієї особливості, тому що сам починав свою кар'єру в таких же умовах, як і його учні.

«Я теж був молодий і дурний, і теж намагався багато заробити. Потім зрозумів, чого я хочу досягти в житті: я хочу мати свій ресторан - ок, це збулося. Кожен шеф хоче стати шефом, бути вагомим - ти прагнеш, доводиш самому собі, перш за все, що ти готовий. Потім ти відкриваєш власний ресторан, збувається твоя мрія. Що далі?», - розповідає шеф-кухар.

За його словами, настає момент істини, коли людина замислюється про своє істинне покликання.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

«Ти хочеш, щоб цей ресторан був не останній, а перший, щоб там були задоволені гості, задоволені обличчя. Ти починаєш над цим працювати і вкладати всі свої зусилля, все, чому ти навчився. І до тебе тягнуться молоді кухарі, і ти в них виховуєш продовження себе. Це, фактично, твоя школа», - стверджує Якутов.

Знай.ua повідомляв, що Ресторатор Усама Кафа розповів, як бізнесу вдалося вижити під час локдауну.

Також Знай.ua повідомляв думку футуролога Олексія Толкачова, як Маючи 50 гривень, ми можемо гарантовано отримати задоволення.