У своєму блозі «Толчок» футуролог Олексій Толкачов розмірковував про те, в чому сенс багатства, і пояснив, чому споживчий спосіб життя при високих доходах не забезпечить людині щастя.

За його словами, наші багатії схильні будувати палаци, будинки, купувати яхти і машини, але при цьому футуролог задається питанням: чи щасливі вони у всій цій позолоті, сидячи посеред убогої країни?

«Маючи 50 гривень, ми можемо гарантовано отримати задоволення - купити смачне морозиво. Але як отримати задоволення, еквівалентне мільйону або ста мільйонам?», - каже Толкачов.

За його словами, на ці гроші можна побудувати будинки, палаци, забезпечити краще життя собі і дітям. Але, вважає футуролог, не гарантовано, що тут є щастя.

«На жаль, необхідно констатувати: золотий телець став сенсом життя безлічі людей в Україні і на пострадянському просторі. Але досягнувши багатства, отримавши гроші, вони так і не стали щасливими. Річ у тім, що в споживанні дуже важко отримати задоволення: задовольнивши одну потребу, виникнуть дві нові», - пояснює Толкачов.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

На думку футуролога, щоб отримати задоволення від багатства, не соромитися його, а також знайти суспільне визнання, треба стати творцем, а не споживачем.

«Хочу ще раз зазначити, що мова не про те, щоб всі багатії терміново взялися до благодійності. Хоча, чим більше вам дано, тим більше з вас і попит. Мова про те, щоб ваші мільйони почали приносити справжнє задоволення, яке можливе лише в творенні з користю для світу», - пояснив Толкачов.

Як повідомляв Знай.ua, Мінаков розповів про наслідки автократизації держави.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Толкачов розповів, як Україні стати пуповиною між двома світами.