Футуролог Олексій Толкачов у програмі “Головне питання з Борисом Бронштейном” розповів, яке місце України при зіткненні цивілізацій.

"Я більш ніж впевнений, що ми б могли, при належному застосуванні зусиль, перетворити нашу фронтирну роль, коли ми, по суті, розриваємося між двома полюсами, в певну пуповину, генератор нового. Проблема України — що ми постійно між заходом і сходом. Туди або туди податися, куди ж нам податися. Мені здавалося, що Україна стане сильною, коли ми будемо діяти з півдня на північ", - сказав Олексій Толкачов.

Він зазначив, що потрібно спертися на Чорноморський басейн і здійснювати цивілізаційний вплив на Росію, Білорусь, Литву і Латвію.

"Що повинно бути точкою нашої опори? Нова цивілізаційна модель, в основі якої цінності. По суті — це перероблені духовні цінності Європи і західного проєкту, в основі яких любов до людини", - додав Толкачов.

За його словами, можна вважати, що Україна перебуває на перехресті. Але це означає, що на її території проходить дуже багато шляхів, а Україна може бути їх оператором і модератором.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов заявив, що історики можуть те, чого не може Бог.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що футуролог розповів, куди ми прямуємо: четверта індустріальна революція.