Футуролог Олексій Толкачов підняв тему знецінення праці людини. У програмі «А як насправді?» він заявив, що штучний інтелект та інші інновації замінюють людину у сфері праці.

Передусім гість програми нагадує, що вперше різке скорочення кількості робочих місць відбулося з появою автоматизації, конвеєрів та нових технологій в принципі. Він підкреслює, що машини змогли перебрати на себе функції багатьох працівників, отже, вони стали непотрібними. «Ми рухаємося до четвертої індустріальної революції, яка буде охарактеризована масовою заміною людської праці штучним інтелектом», - констатує Толкачов.

На його думку, жалітися на загибель села – зайве, хоч це і часто зустрічається. Експерт радить подивитися на фото початку минулого століття: в поле йшла не одна людина, а ціла сім’я. Тим не менш, каже він, сьогодні один комбайн, керований через GPS, а не комбайнером, може легко впоратися з цією роботою.

Толкачов підсумовує, що сучасні технології виконують багато однакових дій краще, аніж людина. «Штучний інтелект, нейромережа, величезна кількість інновацій, які нас витісняють. І виникає питання: чи дійсно ми рухаємося в майбутнє, в якому наша людська праця буде вже не потрібна», - міркує футуролог.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розповів, наскільки штучний інтелект вже замінив людину.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів про експерименти щодо клонування та штучного запліднення.