У програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» сучасний український мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог, юрист Олексій Толкачов розповів про експерименти щодо клонування та штучного запліднення.

Толкачов дотримується думки, що світ – дуальний і будь-яке виробництво нового вимагає синергії дуальностей. «Люди вже прийшли до штучного запліднення, але люди прийшли і до клонування», - зазначає він. Тим не менш, клонування експерт вважає тією сферою, що належить не людині, а Богу, який створює і підтримує життя.

Загалом він вважає, що людина вирішила взяти на себе забагато і такі експерименти – це надто. Водночас Толкачов стверджує, що людський інтерес і можливості не знають меж. «Цілком ймовірно, може створити навіть нову форму життя генетично модифіковану, досконалу, красиву», - припускає філософ.

У цьому ж контексті він міркує над природою оргазму. Як каже Толкачов, якщо при заплідненні яйцеклітини жінка відчуває оргазм, то дитина матиме частину божественної душі. «І тоді це вже не просто фізичний процес, як намагаються вчені розкласти, а відбувається щось більше», - зазначає експерт.

Також футуролог припускає, що жодного кохання в майбутньому вже не буде і модель дитини можна буде створити буквально за всіма параметрами: генетичні відхилення, колір волосся та очей, фізичні задатки, зріст, імунітет. Тобто йдеться, пояснює він, вже про генетичне моделювання та можливість втрутитися в генокод, конструювати за завдання.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Тим не менш, Толкачов вважає, що це неправильно і людина не повинна контролювати цю сферу. «Таким чином ми знову-таки втручаємося в ту частину, за яку відповідає доля», - підкреслює він.

Як повідомляє мислитель, ці дослідження поки заборонені, але світ знає випадки порушення. Зокрема, він говорить про народжених клонованих дітей у Китаї і додає, що проти вчених за це порушили кримінальні справи. «У перспективі – так, ми можемо повністю дітонародження перетворити на конвеєр з інститутами, з 3D-моделями, де кожен зможе собі вибирати», - підсумовує Толкачов.

Нагадуємо, Толкачов розповів, до чого призведуть в майбутньому іграшки для дорослих.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Толкачов заявив, що сплеск гормонів у дітей відбувається доволі рано.