Як розмовляти з дітьми на тему сексу? Про це розповів сучасний український мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог, юрист Олексій Толкачов у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Гість програми зазначає, що часто батьки ігнорують цю тему і діти першими починають ставити їм питання про секс. «І цей момент буває досить-таки дивним і шокуючим для батьків, коли виявляється, що їхнє дитя знає про секс більше, ніж вони самі», - міркує він.

Також Толкачов відзначає, що дорослі люди сьогодні теж часто мають свої комплекси та травми, пов’язані із сексом. «У багатьох дорослих, які вважають себе нормальними, були або травми на сексуальному ґрунті, або затиски, або сором, коли канал на телевізорі перемикали або по руках били при дотику до геніталій», - розповідає він.

Експерт радить пропрацьовувати такі речі та позбуватися їх, оскільки лише така людина без затисків зможе сама нормально почати говорити з дитиною на цю тему.

Принагідно футуролог порівнює секс із прийняттям їжі, адже і те, і те – лише фізіологічні потреби. І проблеми, підкреслює він, у цих сферах подібні: і там, і там потрібна певна освіта, інакше людина буде харчуватися абичим і не розуміти своїх смаків.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Толкачов вважає, що з учнями молодших класів, яким по 6-7 років, пора починати говорити, можливо, не про секс, але як мінімум про тіло та його прийняття. «Щоб дитина розуміла, що те, що у неї в трусиках – це не соромно. Це не «фу, кака, кинь і не чіпай руками», - підкреслює експерт. На його думку, виховувати дитину потрібно так, аби вона сама усвідомлювала свою досконалість та красу.

Толкачов вважає, що тоді діти будуть психічно здоровими і нормально розвиватимуться, без затисків і комплексів. У цьому контексті він посилається на спостереження експертів: у сучасному світі сексуальний розвиток і сплеск гормонів у дітей відбувається доволі рано, зокрема дівчата тепер переживають ці процеси в 10 років.

Нагадуємо, Толкачов розповів, яким буде секс в майбутньому.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Толкачов розповів, скільки має тривати прелюдія.