Колишній радник президента Росії Андрій Ілларіонов у програмі «On target з капітаном Гарі Табах» розповів, чи віддавав Путін злочинні накази. Він зазначив, що не був поруч у момент, коли приймалося рішення підривати будинки, збивати літак, вбивати політичних опозиціонерів.

«Але мій висновок зводиться до наступного. Це правило, яке діє в спецслужбах - спочатку в КДБ в Радянському Союзі, потім в ФСБ Росії як у головного виконавця більшої кількості такого роду злочинів. Правило дуже важливе для розуміння, хто що робив. Якщо автор цього злочину зробив помилку, або забруднив, або залишив сліди, то ці сліди підтирає той, хто залишив. Відповідальність строго персоналізована, і Путін про це неодноразово говорив. Якщо ти це зробив успішно (з їхньої точки зору) - тобі нагороди, слава і так далі. Якщо ж ти напоров - то тобі ж це і виправляти», - каже Ілларіонов.

Він привів у приклад серію вибухів будинків в Рязані 1999 року.

«Хто у нас з'явився на екранах після вибухів? Микола Платонович Патрушев дуже «переконливо» почав розповідати історію про те, що це проходили навчання, які ФСБ проводила щодо підвищення готовності цивільного населення до вибухів будинків. Тому вони завантажили в підвалі будинку в Рязані три мішки з гексогеном, поклали туди реальний детонатор і дивилися, як будуть жителі реагувати», - згадує ексчиновник.

Як з'ясувалося, мешканці реагували правильно.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

«Випадковий чоловік побачив, що якісь підозрілі особи з «Жигульонка» розвантажували мішки, підняв тривогу, і тоді місцева міліція побігла, виявила мішки з гексогеном і стала шукати підривників. Виявилося, що це три співробітника центральної служби ФСБ, причому навіть місцева рязанська служба ФСБ не знала цього. Ще кілька годин - і якби не пильність конкретної людини, то навчання пройшли б успішно», - повідомляє Ілларіонов.

Він робить висновок: «Виходячи з того, що нам розповів Микола Платонович Патрушев, людина з 42-річним досвідом роботи в КДБ СРСР і ФСБ Росії, він прямим текстом розповів нам, що вибух в Рязані готувала служба ФСБ. Ми можемо припустити, що аналогічні вибухи в інших місцях готувала його ж служба».

Як повідомлв Знай.ua, Гуменюк розповіла, чому вирішила написати книгу про окупований Крим.

Також Знай.ua повідомляв, що Чеповий пояснив, на якому перехресті стоїть і куди має рухатись Україна: «Війна йде саме на цій межі».