Політичний експерт Олександр Мусієнко в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай 24" розповів, як Україна повинна повертати тимчасово окуповану Республіку Крим.

"Що ми їм пропонуємо. Ми пропонуємо дуже важливу річ — ми не будемо їх переслідувати за те, хто вони є. Які вони. Тобто, якщо ви так себе бачите — ну, будь ласка... Другий момент, це фонди. Ми повинні сказати, ці трастові фонди в рамках Кримської платформи. Ось ми, скажімо, побудуємо невеликий мікрорайон. Нехай на кілька десятків квартир для початку", - сказав Олександр Мусієнко.

Він зазначив, що це буде прецедентом, який дасть можливість людям приїхати на підконтрольну Україні територію.

"Уявляєте, яка це м'яка сила з боку України, що ми допомагаємо захищати своїх громадян, ми допомагаємо відновлювати права людини. Ми про них піклуємося, ми про них не забули. І ми їх не пригноблюємо. Це абсолютно протилежна позиція Росії, яка займається всім протилежним", - додав Мусієнко.

За його словами, Україна повинна зробити метою реінтеграції територій турботу про людей.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Не просто території. Не Крим, не Севастополь, не просто військова база. А нам важливий Крим, тут я згоден з президентом, і зі сказаним на Кримській платформі, як туристичний регіон. Де будуть люди приїжджати, насолоджуватися. Всі з посмішками, всі з позитивними емоціями", - підкреслив експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Микола Томенко заявив, що Крим — це Україна не словом, а ділом.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Мусієнко заявив, що російська ядерна зброя в окупованому Криму загрожує і Україні, і Європі.