Інфекціоніст Вадим Арістов у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів про особливості «Дельта»-штаму. За його словами, «Дельта» більш заразна.

«Мова йде не про назву хвилі як «Дельта», а про назву конкретного варіанту вірусу, тобто всередині вірусу, як умовно кульки з генетичним апаратом, постійно відбувається зміна і ця кулька намагається еволюціонувати і вижити як організм одночасно з людством», - зазначив Арістов.

За словами експерта, це немов «перегонки», хто еволюціонує швидше. Як зазначив інфекціоніст, нас очікує сезонна хвиля, коли люди починають частіше перебувати в тісних приміщеннях і з гіршого вентиляцією.

«Оскільки «Дельта» більш заразна, вона активніше виділяється, тому що в крові більше концентрація вірусу і на слизових його більше виділяється, і ми видихаємо більшу хмарку. Після того, як ми видихаємо, наш партнер вдихає і саме властивість заражати більше. З 10 вірусних частинок, які потрапляють на слизову, 9 проникають всередину і людина швидше підхоплює з меншою дозою», - підкреслив інфекціоніст.

Як зазначив Арістов, як тільки люди починають повертатися з відпусток, більше часу проводити в громадському транспорті і офісах, то нас очікує більш ймовірне зіткнення з цим вірусом.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Клімкін розповів, як світ сприймає Україну.

Також Знай.ua публікував слова Куси про здачу Кабула: Ця ситуація показала глибокі прорахунки американців.