Колишній глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів про сприйняття України у світі. За його словами, наш зовнішньополітичний дискурс циркулює у межах двох крайностей.

«Припустимо ми з вами десь в Мадриді і дивимось на Україну. Що ми бачимо? Ми бачимо Путіна з Лукашенко – класичні авторитарні режими. А ми (українці, - ред.) бачимо нас посередині. Ми, звичайно, не є ніякою авторитарною моделлю, але ми не є і західною моделлю», - зазначив Клімкін.

На думку ексміністра, ми знаходимось посередині між двома полюсами – ми гібрид. За його словами, існують країни з авторитарною моделлю і західною, між якими за визначенням знаходиться Україна.

«Якщо ми гібридні, то ми є джерелом нестабільності – до чого воно? Давайте подивимось на Вашингтон, там звичайно дуже добре розуміють, що до чого, але вони дивляться за нами і дуріють від того, яким чином ми ведемо зовнішньополітичну дискусію. У нас дискусія за принципом зрада або перемога», - підкреслив Клімкін.

За словами Клімкіна, наша зовнішньополітична дискусія формулюється двома крайностями: ми у центрі, у США нема інших партнерів і нам допомагають або повна протилежність – зрада.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Клімкін заявив, що у китайців довгострокові і успішні зв’язки з талібами.

Також Знай.ua повідомляв, що Клімкін розповів, як світ сприйняв події в Афганістані.