Колишній глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів, як події в Афганістані вплинуть на Росію. За його словами, ці проблеми можуть виявитись більш ніж через два роки.

«Проблеми для Росії будуть, але вони не будуть короткостроковими. Я насправді не бачу фундаментальних короткострокових викликів для Росії – я їх бачу середньостроковими і не з проєкцією на тільки Центральну Азію, а скоріше на Росію. Це не буде завтра, це не буде за рік і скоріше за все не буде за два», - зазначив Клімкін.

За словами ексміністра, якщо поглянути на Збройні сили РФ, то у кожному підрозділі майже 20-30% людей мусульманського походження. Як зазначив Клімкін, контролювати це росіяни навчилися, але дедалі це буде складніше.

«Проблема не у тім, що зараз хтось повезе зброю в Казань або шалений потік наркотиків – він і так відбувається під контролем спецслужб: вони з ОПГ це контролюють. Проблема на середньострокову перспективу однозначно є. Росіяни не можуть дозволити цій хвилі піти на Центральну Азію: у них нема фінансового ресурсу, щоб цю безпеку купувати», - сказав Клімкін.

Як зазначив Клімкін, у китайців довгострокові і успішні зв’язки з талібами, тому вони знають, як домовлятися з Талібаном. За словами Клімкіна, Росія щільно розглядає вірогідну проблему, яка може бути пов’язана з подіями в Афганістані.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Корчілава розповів, чи не вчинять США з Україною так само, як з Афганістаном.

Також Знай.ua публікував слова Корчілави: Не можна отримувати величезні гроші, брати на себе зобов'язання і нічого не робити.