У програмі «Романенко. Бесіди» журналіст і аналітик Бачо Корчілава розповів, як відобразяться події в Афганістані на розмові президентів України та США під час зустрічі та чи відобразяться взагалі.

Аналітик акцентує на тому, що США обрали власну економіку, а не Афганістан. Це репутаційна втрата, каже він, але американці на неї пішли, хоч вкладали значні кошти в Афганістан і мали там певні зобов’язання – нічого з цього не має зараз Україна. «Зеленському і справді варто задуматися над тим, що відбувається в Афганістані», - підкреслює Корчілава.

На його думку, розмова президентів України та США під час зустрічі не буде легкою: багато обіцянок було, багато з них не дотримано, багато з них буквально підвішені, вони так далі і накопичуються. «Тому українському президенту можуть просто поставити запитання: ви бачите, що сталося з країною, звідки ми пішли?», - припускає журналіст.

Отже, Корчілава робить висновок, що події в Афганістані аж ніяк не грають на руку президенту України. «Американці розуміють, що ми більш цивілізовані, ніж афганці, але чинимо так само. Хіба що ми робимо це більш вишукано», - стверджує експерт. Він додає, що США вчинили так тому, що зрозуміли, як Афганістан використовує їхні кошти.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Корчілава розповів, чи слід українцям зробити для себе висновки з подій в Афганістані.

Також Знай.ua писав про те, що Корчілава висловився щодо дій США в Афганістані.