Чи слід українцям зробити для себе висновки з тих подій, які зараз відбуваються в Афганістані? І якщо так, то які? Свою думку з цього приводу у програмі «Романенко. Бесіди» висловлює журналіст і аналітик Бачо Корчілава.

«Якщо Росія запропонує США і Європі торги з українського питання, то тільки від нас залежить, чи допустять вони взагалі таку думку. Афганістан – не модель України, але він приклад того, до чого призводить втома від країни у світі. Не можна отримувати величезні гроші, брати на себе зобов'язання і нічого не робити. Звичайно, в Україні все буде виглядати по-іншому, але в основі лежить один і той же принцип. Однак людині властиво не вірити, що з нею може статися щось погане. Багато років тому я говорив українським колегам, що у них можуть виникнути територіальні проблеми з Росією. Вони відповідали: Україна – не Грузія. Так, це різні країни, у них різний масштаб, різні можливості. Але принцип тут один і той же», - вважає гість програми.

На його думку, звертати увагу тут слід саме на загальні принципи.

«Афганістан показує, що буває з країною, яка всім набридла. Українцям варто задуматися над цим», - каже Бачо Корчілава.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей аналітик припустив, що прихід талібів до влади в Афганістані зміцнить позиції Росії в Центральній Азії.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку лідера київського Нацкорпусу Сергія Тамаріна, ісламізація буде поширюватися з Афганістану в сусідні країни.