Чи готові країни, які взяли участь у Кримській платформі, фінансово допомогти Україні в справі повернення Криму? Це питання у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає політичний експерт Олександр Мусієнко.

«На саміті Кримської платформи потрібно було поставити питання про фінансову допомогу – але і зараз ще не пізно це зробити. Адже там були створені експертні групи, які могли б це обговорити. У питаннях безпеки, звичайно, ризики є – але там є і розуміння і з боку України, і з боку членів НАТО. Зрозуміло, як потрібно стримувати Росію в Чорному морі, як розвивати військово-морські сили України. Правда, і на це потрібні фінансові ресурси, але я дуже сподіваюся, що вони будуть знайдені. У цьому питанні є розуміння: потрібно протистояти російській агресії та не допускати її розширення. Це питання безпеки для далеко не тільки однієї України», - зазначає експерт.

Що стосується питань деокупацію і реінтеграції Криму, то тут, на його думку, такого розуміння немає.

«Однак діалог з партнерами можна і потрібно направити в сторону повноцінного повернення Криму до складу України», - вважає Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт запропонував використовувати стратегію «м'якої сили» для реінтеграції Криму.

Також Знай.ua повідомляв, що український політик Микола Томенко прокоментував перший саміт Кримської платформи.