Інфекціоніст Вадим Арістов у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів про постковідний синдром. За його словами, при цьому синдромі людина стає менш продуктивною.

«Зараз є метааналіз, який узагальнює десятки інших дрібних досліджень, тобто там зібрані результати аналізу 47 тисяч людей. Показано, що постковідний синдром спостерігається у 80% перехворілих, але ця оцінка досить висока, є інші оцінки, де від 20 до 50%», - зазначив Арістов.

За словами експерта, певна частина людей, які перехворіли на COVID-19, мають довгі наслідки, які сильно б'ють по тому, наскільки людина здатна створювати продукти, рухати вперед інновації і вести людей.

«При постковідному синдромі ти стаєш на три сходинки більшим овочем, ніж був зазвичай у своєму житті. Є дослідження по багатьом інфекціям, що цей стан у значній частині перехворілих триває роками», - підкреслив Арістов.

Як зазначив інфекціоніст, постковідний синдром погіршує продуктивність людей, що позначається на їхній ефективності в роботі. За словами експерта, навіть після вакцинації 19% людей мають постковідний синдром.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Клімкін розповів, як світ сприймає Україну.

Також Знай.ua публікував слова Куси про здачу Кабула: Ця ситуація показала глибокі прорахунки американців.