Єдиний спосіб зняти політика з БДСМ-шпагату – це зробити так, аби і гроші на кампанію, і голоси виборців ішли з одного джерела. Як це здійснити, розповів політичний консультант, розробник адвокаційних та виборчих кампаній Руслан Рохов у програмі «БДСМ. Болючі розмови» Олексія Толкачова.

Він пропагує історію одновідсоткового пункту з податків на доходи фізичних осіб.

«У нас 18 відсотків ПДФО в Україні. Кожен громадянин, який працює – це приблизно 15 мільйонів. Якщо візьмемо мінімальну заробітну плату 6 000 гривень, виходить, один відсоток ПДФО – це 60 гривень в місяць з однієї людини. А якщо ми помножимо їх на 15 мільйонів громадян, виходить 900 з лишком мільйонів гривень на місяць, майже мільярд. Це майже дванадцять мільярдів гривень на рік. Це ринок політичних послуг», - пропонує експерт.

Тобто громадяни, нарешті, почнуть розглядати політику як вид професійної діяльності й платитимуть за неї так само, як платять бухгалтеру, нотаріусу, стоматологу та іншим фахівцям, робить висновок він.

«Більшість громадян не влаштовує Україна, яка нам дісталась у результаті врядування різних політиків у різні періоди. З цієї ситуації можна вийти за двома сценаріями. Можна сидіти й казати «О Боже, куди котиться Україна!», це один із видів мазохізму. Але є дуже проста формула: зміни – це не результат очікувань, зміни – це результат дій», - зазначає Рохов.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що відставка Авакова не була добровільною.

Також Знай.ua повідомлв, що Операція «Кучма, другий тур» була фактично повторена у 2019 році.