Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок у програмі Сергія Дойка «Особистість» розповів, яку небезпеку для України становить продовження будівництва Росією газопроводу «Північний потік-2».

«Треба тиснути до останку, треба говорити, треба зупиняти цей процес, поки воно ще не завершено. Оце і є місія Зеленського, коли він поїде до Вашингтону. Він має розказати, пояснити, а якщо треба, то й відкрити очі. Тому що «Північний потік-2» не компенсує нам отих грошей, які пропонує нам Європа чи Америка, мовляв, як компенсацію. Невідомо, чи компенсують. Невідомо, чи компенсують у повному об’ємі. Але найгірше, що Московія скористається тим шансом і за ті гроші, які вона накопичить і заробить, вона далі буде виготовляти зброю, якою буде знищувати українців», - вважає він.

Треба вимагати від Європи припинення будівництва цього газопроводу в обхід України.

«Ми апелювали до всіх президентів: вимагайте на кожних зустрічах від Європи. Якщо ви купуєте газ в Московії, то купуйте цей газ на східному кордоні України, а не на західному. Бо коли вони купують газ на західному кордоні України, то за транзит газу територією України нам платить Москва. А якби Європа купувала на східному кордоні України, то вони б розраховувалися за газ із Московією, і ми би брали на себе відповідальність цей газ транспортувати в Європу. Більше того, ми б отримували кошти безпосередньо з Європи», - каже політик.

Він вважає непоправною шкоду від транзиту російського газу через Україну.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Північний потік-2» перетвориться для України не тільки геополітичною катастрофою, а й економічною катастрофою. Бо не виключено, згадаєте мої слова, буде історія, що ми будемо в німців купувати газ російський, і він буде коштувати дорожче, як в Німеччині. Бо в ньому в собівартості буде транзит з Московії в Німеччину, а з Німеччини в Україну», - переконаний Тягнибок.

Знай.ua повідомляв, що Рибчинський попередив про приховану небезпеку російської пропаганди: «Адже війна триває, вона скрізь».

Також Знай.ua повідомляв, що Арестович пояснив, як пов’язані «Північний потік-2» та візит Зеленського до США.