Наскільки правомірно порівняння стану справ в Україні та в Афганістані? Свою думку про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює політолог-міжнародник Володимир Воля.

«Ситуації в Афганістані та в Україні непорівнянні від слова «взагалі». Однак тамтешні події дійсно можуть відгукнутися для нашої країни. Американські аналітики багато років годували Білий Дім записками про Афганістан, а в Білому Домі вірили в реалістичність цих записок. І США двадцять років вкладати величезні гроші в Афганістан. А коли американські війська вийшли з країни, тут же виявилося, що вся ця аналітика не має нічого спільного з реальністю. Виникає питання: якщо так йдуть справи з Афганістаном, то де гарантія, що американська аналітика з якоїсь іншої країні коштує більше? Аналітики вже підставили Білий Дім в Афганістані, так чому вони не можуть підставити його в Україні?», - зазначає експерт.

Він нагадав, що в той час, коли таліби вже контролювали значну частину країни, американський уповноважений з питань Афганістану заявляв, що Кабул може протриматися проти них три місяці, а його російський колега – що ще більше.

«В Афганістані провалилася й американська аналітика, і російська, і аналітика багатьох інших країн. Тому я думаю, що якщо американська адміністрація і перегляне своє ставлення до України, то вона постарається сама зрозуміти, що відбувається в країні, не довіряючи аналітикам», - вважає Володимир Воля.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політик Олег Тягнибок заявляв, що після афганського ляпаса Байден не може дозволити собі втратити й Україну.

Також Знай.ua повідомляв про вибухи в Кабулі і їх численні жертви.