Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок у програмі Сергія Дойка «Особистість» розповів, що вважає Америку основним міжнародним партнером України. Він прокоментував ситуацію, яка склалася після виводу американських військ з Афганістану, та вважає, що ця історія має зіграти на руку Україні.

«То було питання захисту їхніх національних інтересів. 20 років пройшло для того, щоби знищити осердя тероризму. Вони вважають, що вони це завдання виконали, а зараз не хочуть вкладати гроші, щоб гинули їхні вояки. Вони хотіли перевиховати афганський народ з мусульманства в християнство, чи в якийсь там лібералізм, чи якусь іншу релігію, політичну чи іншу. Але їм того не вдалося, як з’ясувалося», - каже він.

Тягнибок переконаний, що Україні треба думати, як скористатися тою ситуацією.

«І Америка, зокрема, і Байден, і демократи, які отримали зараз дуже сильний іміджевий удар, я вважаю, цей удар від того, що тиждень перед тим Байден дав пресконференцію, він сказав, що так не буде, а так сталося. Кожен, хто є політично активним у США, незалежно від того, чи він республіканець, чи демократ, буде мокати Байдена в ці його слова і в те, що не відбулося. Так нам якраз це дуже вигідно. Після ляпасу, отриманого в Афганістані, йому потрібні будуть інші перемоги. І втратити в цьому випадку ще й Україну, на яку вони тривалий час не звертали увагу, буде ще гірше», - розмірковує політик.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Куса заявив, що у війні з Афганістаном зараз перемагає Талібан.

Також Знай.ua повідомляв, що Бочкала розповів про силу і слабкість Афганістану.