Афганістан – це країна, об яку поламали зуби три найбільші світові лідери: Великобританія, СРСР і Сполучені Штати. Можливо, Україні треба переймати не карабахський сценарій, а досвід Афганістану в моменті протидії іноземній військовій агресії?

Відповідь на це запитання ведучого програми «Політика навиворіт» Дмитра Снегирьова дає людина, яка на власні очі бачила розвиток подій у цій країні, - військовий кореспондент і громадський діяч Роман Бочкала.

«В цьому й полягає сила і слабкість Афганістану, - каже він. – Дійсно, 20 років відбувалась натівська операція, яка фактично була американською, разом із союзниками. В цій операції брали участь і українські миротворці у складі литовського контингенту. Наш миротворчий персонал перебував у місті Чагчаран. Мені доводилось бути там у 2011 році, це було моє перше відрядження до цієї країни, тоді було досить гаряче», - каже журналіст.

Він констатує: відтоді безпекова ситуація в Афганістані кращою не стала.

«Якщо в цілому підбивати підсумок міжнародної військової операції, я вважаю її провальною. Вона не принесла мир, а саме в цьому був основний запит народу Афганістану. Просто країна певний час була в зоні впливу Радянського Союзу, потім перейшла під вплив Сполучених Штатів. Але фактично підґрунтя конфліктів, які були, нікуди не ділося», - зазначає гість студії.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Роман Бочкала назвав головну проблему афганського керівництва.

«Проблема того уряду, який фактично сформували під впливом Сполучених Штатів, у тому, що він не мав довіри населення», - каже він.

Нагадаємо, Друзенко заявив, що статус партнера поза НАТО вигідніший Україні.

Раніше Знай.ua повідомляв: на дворі був 1986 рік - покоління дітей війни, не вистачало хлопчиків для армії, - Гордон.