Фахівець з аналізу політики та стратегічного планування Геннадій Рябцев у програмі “Акценти” з Тетяною Резвін розповів, яким чином держава буде "перекривати дірки" в бюджеті.

"Бюджет дефіцитний. Тобто, це означає, що доходи, які збираються, вони в сумі менші, ніж ті витрати, які були закладені в бюджеті. Тут же ще й ковідні всякі кризові явища додалися. Це означає, що збирається менше доходів, ніж очікувалося. А раз збирається менше доходів, за рахунок чого здійснювати виплати? Але у держави є такий собі рятувальний круг у вигляді національної валюти", - сказав Геннадій Рябцев.

Він зазначив, що, швидше за все, для того, щоб забезпечити надходження більшої кількості гривень в бюджет — потрібно знизити курс гривні.

"Це призведе до того, що виручатись буде, в нашій імпортоорієнтованій економіці, більше гривневої маси, яку пустять на затикання дірочок в державному бюджеті... Влітку курс зміцнюється, а потім оп, і восени починає падати. Якраз це пов'язано з тим, що спочатку держава повинна отримати якомога більше валютної виручки... А до кінця року, коли потрібно виручити якнайбільше гривень, щоб виконати бюджетні зобов'язання — держава цілеспрямовано знижує курс гривні", - додав Рябцев.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, курс валют на 15 серпня подарує насолоду кожному українцеві: долар на дні, гривня на висоті.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Чаплига заявив про 2,7 млрд від МВФ, що це просто розписка на папері.