Політолог-міжнародник Максим Ялі у своїй програмі «Контрольний удар» розповів про перенесення зустрічі президента України Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом.

«Стало відомо, що зустріч з Байденом перенесли в черговий раз з 31-го серпня на 1-е вересня. Не бачу тут ніякої «зради». Швидше, символізм. В останній день літа, що минає, повинно завершитися виведення американських військ з Афганістану, тому тут все виглядає логічно, враховуючи ту напругу через можливі терористичні загрози в Кабулі, яка панує зараз в Білому домі», - розповів Ялі.

Він зазначив, що після теракту поблизу кабульського аеропорту, в якому загинуло 13 американських морських піхотинців, президент США Джо Байден піддався приголомшливій хвилі критики від своїх політичних опонентів, які зараз навіть намагаються ініціювати імпічмент Байдену в Конгресі США.

«Звичайно, ніяких реальних перспектив ця ініціатива не має, з огляду на розклад сил в обох палатах Конгресу США. За останні два роки сама процедура імпічменту стала елементом політичної боротьби між демократами і республіканцями, метою якої є не усунення від влади президента за порушення закону, а нанесення йому максимальної іміджевої шкоди напередодні виборів. І демократи самі відкрили цей «ящик Пандори». А проміжні вибори в Конгрес США вже не за горами», - каже Ялі.

На думку політолога, для самого Байдена куди зараз важливіше поліпшити ситуацію з рейтингами підтримки свого курсу, які демонструють рекордні темпи падіння останні тижні з початку хаотичної евакуації з Кабульського аеропорту. І зараз, відзначає Ялі, вся увага Байдена і його команди зосереджена саме на тому, як в останні два дні не допустити нових терактів і загибелі американських солдатів, а всі інші питання на цьому тлі є другорядними.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Корчілава розповів, чи не вчинять США з Україною так само, як з Афганістаном.

Також Знай.uа писав, що Дзівідзінський розповів, чи може в Україні повторитися афганський сценарій.