Політолог і публіцист, автор матеріалів про сучасний фашизм і релігійний екстремізм Антон Шеховцов у програмі Андреаса Умланда «Політична україністика» розповів про свою книгу «Росія і західні крайні праві: танго нуар», яка стала вибухом у західному розумінні Росії.

Ідея цієї книги виникла ще до Майдану.

«До 2014 року ми багато писали про Олександра Дугіна. Моєю метою було показати співробітництво між Дугіним і західними вкрай правими, зокрема, французькими і бельгійськими новими правими. Спочатку це був проєкт, як російські праворадикали, можна сказати, фашисти, співпрацюють із західними фашистами і праворадикалами. Тільки фахівці писали про зв'язки з російськими праворадикальними і навіть офіційними особами, і західними вкрай правими. Це стало особливо помітно, починаючи з 2014 року, з початком війни Россі проти України, як Росія активізувала ці крайні праві мережі на Заході як аспект інформаційної війни путінського режиму проти України», - зазначає він.

Політолог вирішив об'єднати свою експертизу російської політики з експертизою крайніх правих на Заході. З цього вийшла книга про зв'язок Радянського Союзу і правих радикалів на Заході, який почався задовго до пакту Молотова - Ріббентропа.

«У 20-х роках у Німеччині виник невеликий рух, далекий від домінуючого - націонал-більшовицький рух. Це були німецькі націоналісти, ультранаціоналісти, які, тим не менш, дивилися на Радянський Союз як на братську пролетарську націю. Тоді для німецьких ультранаціоналістів основними ворогами були Франція, Британія, Бельгія як капіталістичний Захід. Зараз у Німеччині є погляд на місце розташування в Європі, а тоді було чітке усвідомлення, що Німеччина - це не Західна Європа. Ці націонал-більшовики вірили, що союз із радянською пролетарською Росією буде вигідний для німецьких ультранаціоналістів в цій боротьбі з Заходом», - розповідає Шеховцов.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Знай.ua повідомляв, що Рябчук назвав Росію цивілізацією, яка нічого, крім атомних ракет, нафти і газу не виробляє.