У новому випуску програми «Суть подій» з блогером Любов'ю Завальнюк експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський розповів про зростання цін та тарифів у новому опалювальному сезоні.

«Уряд анонсував на новий опалювальний сезон значне зростання цін і тарифів. Офіційно урядовці кажуть, що тарифи на тепло зростуть в середньому на 30-50% по-різному в різних регіонах. А це, відповідно, викличе зростання цін на гарячу воду на 30-40%. Зараз у більшості регіонах очікують зростання ціни на газ в опалювальний сезон, яка буде близько 10 гривень і більше за куб. Тому що вони придумали таку норму, що мало того, що ви платите за газ, ви ще й повинні платити за те, що вас підключили до газової мережі чи водогону», - підкреслив він.

Павловський сказав, що за сам факт підключення зі споживачів будуть брати дві гривні абонентської плати на функціювання та ремонт цих мереж. А той факт, що в багатьох населених пунктах люди за свій кошт будували місцеві мережі, акцентував він, нікого не хвилює, це є таким собі подарунком для облгазів від нинішньої влади. У нас монополіст надавач комунальних послуг встановлює ціни не з економічної обґрунтованості своїх витрат, вважає він, а з того, що є тенденція до зростання ціни, тому треба бути в тренді.

«Монополісти діють по принципу - всі підвищують ціни, і ми підвищимо, а влада та НКРЕКП мали б бути арбітрами в цьому питанні між монополістом та споживачем. Але чомусь державний арбітр стає на бік монополіста та виконує всі його забаганки, та вирішують всі свої проблеми за рахунок населення. Крім того, що буде зростання тарифів в опалювальний сезон, уряд з 1 жовтня скасовує карантинні соціальні норми споживання, це призведе до того, що розмір субсидії для кожної родини буде зменшено фактично на половину», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що продукти харчування будуть тільки дорожчати.

Також раніше для Знай.ua Попенко розповідав, що фонд енергоефективності кредитує тільки ОСББ.