Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, ціни на які продукти суттєво зростуть восени, і пояснила причини такого подорожчання.

«Здається, що злетять ціни практично на всі продукти харчування. Восени в Україні традиційно подорожчає ряд продуктів», - заявила Завальнюк.

За словами журналістки, подорожчання торкнеться свинини, яєць та інших молочних продуктів. При цьому вона послалася на коментарі експертів, на думку яких подорожчання деяких продуктів харчування просто неминучі восени.

«Також виростуть в ціні крупи і соняшникова олія. Що в першу чергу вдарить по кишені пенсіонерів», - повідомила Завальнюк.

Вона зазначила, що з причин подорожчання – зростання попиту на західних ринках, який призводить до зростання цін на внутрішньому, адже виробнику просто немає сенсу продавати дешевше і витрачати кошти на зберігання продукції.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

«А ось на подорожчання чаю, кави і риби вплине курс долара. Крім того, дорожче доведеться платити і за такий товар першої необхідності як хліб», - говорить Завальнюк.

Журналістка розповіла, що, на думку експерта Наталії Рекути, підвищення цін на електроенергію, паливо, рецептурні суміші змусить хлібозаводи і пекарні так само переглянути свою цінову політику.

«Експерти стверджують, що багато в чому на зміну цін в Україні впливають процеси на західному ринку. Там підвищується попит, і це незмінно призводить до подорожчання на внутрішньому ринку України. Цього року у вересні можуть знизитися в ціні фрукти і овочі. Інші ж продукти харчування будуть тільки дорожчати», - заявила Завальнюк.

Як повідомляв Знай.ua, Гаврилечко розповів, скільки в Україні працездатного населення.

Також Знай.ua писав про те, що Фурса розповів, якою має бути тарифна політика.