Економічний експерт Юрій Гаврилечко у програмі Любові Завальнюк «Суть событий» розповів, чи дійсно в Україні 41% тіньового ринку, як переконує влада.

«У нас і близько немає такого тіньового сегмента, якщо дивитися за кількістю працюючих або зайнятих. І у нас є дійсно колосальний тіньовий сегмент, який держава самостійно провокує. Але цей тіньовий сегмент легальний абсолютно», - каже експерт.

За його словами, працездатного населення від 18 до 60 років в Україні близько 16 млн. З них постійних платників ЄСВ – близько 11 млн, а ще близько 5 млн поїхали за кордон, додав Гаврилечко.

«Питання – де тіньовий сектор робити будемо? Тіньовий сектор повинен бути забезпечений як мінімум робочими руками. Якщо хтось каже, що у нас 40% народу в тіньовому секторі або 40% економіки в тіньовому секторі... Значить, можна припустити кілька речей. Перше – тіньовий сектор набагато ефективніший, ніж світлий, тому там може працювати менша кількість народу. Теоретично», - сказав він.

Водночас економічний експерт зазначає, що будь-яка робота має грошове, фізичне і енергетичне забезпечення.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Тобто для того, щоб щось запрацювало, потрібні гроші, люди і енергія. Виникає резонне питання – якщо у нас 40% економіки в тіні, то де ж вони, зарази, виробляють цю саму енергію? Ось де вони беруть електроенергію, бензин, дизель тощо? В обсязі, повторюся, 40% від легального сектора», - підкреслив Гаврилечко.

Як повідомляв Знай.uа, Фурса розповів про співвідношення росту доходів та інфляції в Україні.

Також Знай.uа писав, що Атаманюк заявив, що Україна має серйозний потенціал.