Темпи росту інфляції нижчі, аніж доходів росту населення. Детальніше про це розповів фінансист Сергій Фурса у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

Як повідомляє гість програми, сьогоднішня середня зарплата в Україні вища, аніж за всю історію держави, вона доволі сильно зросла – 500 доларів і доходи зростають далі. З іншого боку, каже він, це не означає, що якість життя в країні якось покращилася.

Водночас експерт додає, що, говорячи про білу зарплату, всі забувають про тіньовий сектор, а там доходи ще вищі.

Також Фурса зазначає, що єдиним способом підняти доходи населення є збільшення інвестицій. «Інвестиції приходять в економіку, економіка починає зростати, «бах!» – і у вас ростуть доходи», - пояснює фінансист.

За його словами, навіть темпи росту інфляції нижчі, аніж доходів населення. «Навіть у цьому році у нас висока інфляція (10%) і все одно реальні доходи зростають швидше, ніж інфляція», - констатує Фурса.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фурса розповів, якою має бути тарифна політика.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв заявив, що в сучасній ситуації Україні треба змінювати всю систему економіки.