У новому випуску програми «Розвилка» на каналі Руслана Бізяєва з журналісткою Любов'ю Завальнюк політолог Руслан Бізяєв розповів, чому ціни на метал і зерно б'ють рекорди, а в нашому бюджеті порожньо.

«Йде так звана продуктова інфляція, яка рикошетом чіпляє метал, зерно, кукурудзу і все інше. Надрукувавши за неповні півтора року до 10 трильйонів тільки доларів і євро, природно ця ситуація не могла не викликати інфляцію. Інфляція стала розширюватися і туди ще додалися спекулянти, які почали на цьому грати. Тому що залишається дуже мало тихих гаваней, в яких можна заробити або зберегти гроші», - підкреслив він.

Бізяєв вважає, що аналогічна ситуація відбувається зараз на ринку житла в Києві, воно теж стає однією з тихих гаваней. І, він упевнений, що це теж своєрідний мильний міхур. Варто звернути увагу, підкреслив він, як різко пішли ціни вгору на вуглеводні, а всього трохи понад рік тому були випущені смішні ф'ючерси з ціною нафти нуль.

«У ситуації, що склалася в Україні, треба змінювати всю систему економіки. Тому що з одного боку для нашої сировинної моделі економіки зараз дійсно пік, адже ціни на енергоносії ще не встигли наздогнати ціни на наш сировинний експорт. Але з іншого боку вся ця внутрішня ситуація не дозволяє нам вирватися і доводиться знову сподіватися тільки на кредити», - резюмував він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що дефолт може підвищити вартість обслуговування державного боргу США.

Також раніше для Знай.ua Абдрахманов пояснив, які можливості відкриваються перед Україною в новому суперциклі.