Економіст Олександр Гончаров у програмі «Економіка для думаючих» розповів про накопичувальний рівень пенсійної системи. За словами експерта, Кабмін не поспішає з впровадженням цієї ініціативи.

«У нас не до кінця завершений процес створення трирівневої пенсійної системи. Працює тільки солідарна система і недержавне пенсійне забезпечення. Другий рівень «накопичувальний» до сих пір не запущений в нашій країні», - зазначив Гончаров.

За словами економіста, накопичувальний рівень передбачає створення умов для відрахування роботодавцем своїм працівникам фіксованих відсотків в накопичувальний фонд, який буде забезпечувати отримання інвестиційного доходу.

«Пенсійні кошти повинні працювати і заробляти на розрахунковий рахунок кожного громадянина, який є учасником такого рівня пенсійного забезпечення, інвестиційний дохід. Закон давно прийнятий, але Кабмін не запускає цей процес», - сказав Гончаров.

Як зазначив економіст, гроші, які відкладає роботодавець на рахунок своїм працівникам, можуть інвестуватися і примножуватися на пенсійному рахунку, але поки що Кабінет міністрів не поспішає з реалізацією цей ініціативи.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Кошти мають спрямовуватися на український ринок для того, щоб отримати інвестиційний дохід», - зазначив Гончаров.

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк пояснив, що податкова політика влади відлякує інвестиції.

Також Знай.ua публікував слова Фурси: Заможні верстви населення не повинні отримувати від держави пільгову ціну на електроенергію.