Економічний експерт Юрій Атаманюк в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, чому заява президента Естонії Керсті Кальюлайд про те, що Україні знадобиться 20 років для вступу в ЄС — це вчинок друга.

Юрій Атаманюк зазначив, що насправді — заява Керсті Кальюлайд — це вчинок друга.

"Насправді, вона великий друг України. Я так це розцінюю. Тому що вона точно достукалася до влади, точно про це почув і президент, і прем'єр, і міністри, і всі народні депутати. Не можуть не почути слова президента, ще й ті, що прозвучали на панелі Кримської платформи. Така увага була. Досить скандальна заява. Вона, з одного боку, неприємна. Знаєте, саме справжні друзі кажуть про твої проблеми. І цим підштовхують тебе до вирішення", - сказав Атаманюк.

За його словами, до цього Україні вже говорили непублічно про проблеми, але це не приводило до результату.

"Уже й не на вушко Блінкен сказав, що ви втрачаєте 40% ВВП. І це ж не вигадана цифра 40, чому не 30, чому не 50. Тому що точно обраховується, скільки ми втрачаємо на митниці, скільки ми втрачаємо в податковій, скільки ми втрачаємо від держпідприємств, скільки ми втрачаємо від картельних змов, і так далі. Іноземці це все бачать. Вони бачать, що перш за все українці в особі влади не хочуть облаштовувати свій будинок", - додав Юрій Атаманюк.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Воля заявив, що Кальюлайд сказала те, що думають в Євросоюзі.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що політолог пояснив, чому президент Естонії закликала не інвестувати в Україну.