Політолог Володимир Воля у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи вступить Україна до ЄС через 20 років.

«Може вступить, а може українці передумають до того часу. Тому що багато українців не готові до того, щоб законодавство ЄС стало частиною українського законодавства», - каже експерт.

Як відомо, президент Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що Європейському союзу слід бути сміливішими в питанні розширення, але Україні необхідно ще 20 років роботи для готовності до членства. Воля пояснив, як розцінювати таку заяву.

За його словами, деякі українці розчарувалися і навіть побачили в цьому зраду, сприйнявши слова Кальюлайд як докір і критику. Але друга група людей вважає, що президент Естонії «остудила запал деяких прозахідних діячів в Україні», додав він.

«Я думаю, що потрібно розуміти, що є дві емоційні реакції. Насправді, якщо не жити міфами з одного боку і іншого, то Кальюлайд сказала те, що думають в Євросоюзі», - сказав політолог.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Воля зазначив, що у лідерів Євросоюзу є певні кулуарні домовленості з приводу перспектив надання Україні членства в ЄС і НАТО.

«Я думаю, що Кальюлайд, з одного боку, продемонструвала незмінну позицію Естонії в підтримці України в питаннях приєднання до ЄС. Але, з іншого боку, вона видала частину ось цього кулуара, який присутній в обговоренні української проблематики... Виходить, що ми побачили, про що там говорять і якими головними аргументами оперують. З іншого боку, ми побачили, що Кальюлайд теж вважає ці аргументи реалістичними, виправданими і суттєвими», - резюмував експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Багінський припустив, яким буде порядок денний на зустрічі Байдена з Зеленським.

Також Знай.uа писав, що Мусієнко розповів, навіщо Росії потрібен Крим.