Політолог Олександр Мусієнко у програмі «Что дальше» на каналі «Знай 24» розповів, як українська влада повинна використовувати Кримську платформу.

«Я б взагалі на місці президента і представників влади використовував Кримську платформу для однієї дуже важливої речі. Якої? Наприклад, давайте створимо фонд допомоги громадянам, які живуть на півострові. Адже що найголовніше в деокупації та реінтеграції територій? Не сама територія», - каже експерт.

За його словами, для Росії Крим важливий саме через територію, зокрема, з точки зору виходу до теплих морів.

«Їм важливий порт, стратегічне призначення – все. Більше за великим рахунком нічого не цікавить. Ми повинні дати як країна інше бачення, ми повинні послати меседж людям і сказати, що «дивіться, ми вас чекаємо в будь-якій ситуації, ми готові», - сказав Мусієнко.

Він нагадав, що нещодавно в окупованому Криму сталася повінь, в результаті якої постраждали багато людей в різних регіонах.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«І у мене питання – де була позиція нашого Міністерства реінтеграції територій, де була наша позиція української влади? Що ми готові надати гуманітарну допомогу громадянам України, які проживають в Криму і які постраждали внаслідок цієї катастрофи. У нас дуже багато зловтішалися в Фейсбуці... Звичайні громадяни, які постраждали, в чому винні? Це не влада окупаційна, це не Росія... Ми повинні були проявити якусь позицію», - резюмував політолог.

Як повідомляв Знай.uа, Мусієнко заявив, що російська ядерна зброя в окупованому Криму загрожує і Україні, і Європі.

Також Знай.uа писав, що Зісельс заявив, що незалежність – це колективна ідентичність народу.