Громадський діяч і дисидент Йосип Зісельс у програмі «Що далі?» розповів, що таке незалежність насправді. За його словами, все, що ми зараз маємо, повністю відповідає нашій ідентичності та проблемам з минулого.

«Все визначається колективною ідентичністю народу, який заснував державу, в тому числі і незалежність. Ми незалежні тією мірою, в якій ми змінили свою ідентичність. Ми змінюємо її не тому, що цього хоче президент, а тому що це еволюція», - зазначив Зісельс.

За словами експерта, в таких географічно великих країнах як Україна еволюція рухається повільніше через велике населення, а також важкої історії за спиною, яка заважає країні швидше рухатися.

«Досягнення відповідають всьому, що у нас є: 30 рокам, особливо нашій ідентичності і проблемам, які ми принесли з собою з нашого колоніального минулого», - підкреслив Зісельс.

На думку дисидента, те, що ми зараз маємо, повністю відповідає тим передумовам, які ми створювали протягом 30 років.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів, чому Кримська платформа близька до провалу.

Також Знай.ua публікував слова Савченко: В Україні є держава де-юре, а є держава де-факто - олігархат.