Які можливості були втрачені Україною за тридцять років її незалежності? Про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» міркує економіст Олександр Савченко.

«У 1990 році в Гарварді за моєї участі був розроблений план економічних реформ для України. Над ним працювали молоді інтелектуали, готові скласти нову українську еліту. Але еліта в країні сформувалася зовсім інша. Того ж Кравчука оточували старі партапаратники, комсомольці разом з бандитами та російська агентура. Той, хто відмовлявся з ними співпрацювати, просто позбавлявся доступу до президента. А ця еліта заволоділа величезною власністю. Їй просто подарували заводи та банки. Так що на практиці шансів на якісь реформи не було», - вважає експерт.

За його словами, така система зберігалася і надалі.

«В Україні є держава де-юре, а є держава де-факто – олігархат. У кожного олігарха є свої міністри, депутати, судді, мери. Це сила номер один. Сила номер два – корупціонери. Вони є скрізь, і на національному рівні, і на місцевому. Сила номер три – Росія і її агентура. Сила номер чотири – «колективний Захід». А український народ – це тільки сила номер п'ять», - каже Олександр Савченко.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політичний аналітик Олександр Кочетков пояснив різницю між великими бізнесменами та олігархами.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами політтехнолога Віталія Кулика, олігархічна система відторгає тих, хто прагне її зруйнувати.