Перевести олігархів у сектор великого бізнесу набагато важче, аніж просто їх ліквідувати. Таку думку висловив політичний аналітик Олександр Кочетков у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

На думку гостя програми, державі не буде складно прибрати олігархів з українського бізнесу. «Держава може розтоптати будь-якого олігарха, найбільш авторитетного протягом максимум двох місяців, а взагалі одного місяця і вистачить», - міркує Кочетков.

Інша справа, зазначає він - перевести їх у великий бізнес. Як пояснює аналітик, вся справа у різних механізмах роботи: олігархи співпрацюють із владою, їм доступні бюджетні схеми, саме так вони і отримують свої доходи, а великий бізнес не займається корупцією, хоч і теж працює з владою. За словами Кочеткова, переведення у сектор великого бізнесу означає втрату можливості впливати на політику.

Окрім цього, каже він, боротьба з олігархами не так вже й вигідна владі, інакше б вона давно вже могла з ними покінчити. «Це трохи складніше, ніж знищити, але місяці за 4 вирішується, було б бажання, але бажання немає», - констатує Кочетков.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига заявив, що олігархи «забетонувались» і їм добре.

Також Знай.ua писав про те, що Жорін заявив, що жоден з олігархів не спонсорує Нацкорпус.