Футуролог Олексій Толкачов у своєму блозі «Толчок» порівняв роль президента України з функціями ЦК КПРС, розповівши про проблемні моменти в розподілі повноважень між гілками влади.

«Справа в тому, що президент дублює дуже багато функцій уряду. Загалом він здійснює функції, які, по-перше, абсолютно не гармонійно позначаються на країні, по-друге, вони не конституційні, по-третє, вони дублюються», - каже Толкачов.

Футуролог пояснив, що в Кабміні є різні міністерства, які відповідають за різні напрямки. При цьому, зазначає він, в Офісі президента відбувається те ж саме: багато управлінь і департаментів, які відповідальні за внутрішню політику, зовнішню політику, гуманітарну політику і так далі – повне дублювання функцій Кабміну.

«І виходить, що президент, який очолює країну, офіційно не керує жодною з гілок влади. Йому залишається функція такого сірого кардинала, який глава держави, на нього покладають всі надії у всьому суспільстві, і він фактично виконує ту роль, яка колись виконувала компартія України», - вважає Толкачов.

Він нагадав систему, яка була в Радянському союзі 30 років тому: була Верховна рада, була Рада міністрів як виконавча влада, але все одно, якщо ви хотіли кудись поскаржитися, листи писали в міськком, в райком і в Центральний комітет. За словами футуролога, в ЦК вирішувалося все.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

«Яка ситуація вийшла з Україною – президент собою замістив ЦК компартії. Він не парламент, він не уряд, але у вузькому колі обмежених людей, як любили говорити в радянські часи, вирішує все, а відповідальності за це він не несе. Адже у нас парламентська республіка і багато повноважень зосереджені в парламенті. І це вже зовсім інша справа, що депутати, як слухняні зайчики, натискають на кнопку», - заявив Толкачов.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, чи посипалася президентська вертикаль влади.

Також Знай.ua писав про те, що Рохов розповів про альтернативу пасивному споживанню життєвих цінностей.