Політолог Мирослава Майніна в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповіла, чому не можна одночасно отримати статус союзника США поза НАТО і йти в НАТО.

Мирослава Майніна зазначила, що в України є шанси на отримання ПДЧ в НАТО.

"Але я думаю, що Америка скаже, що знову ми стурбовані, ми вас підтримуємо, але почекайте ще трохи. Рішення приймаємо не ми, рішення приймає НАТО, і так далі. Тут я б звернула увагу трошки на інше питання. Нарівні з ПДЧ Україна активно лобіює отримання статусу союзника США поза НАТО. І ось на тлі цих двох процесів — вони трошки не корелюються. Тому що ті країни, які мають статус союзника США поза НАТО, як правило, не стають членами НАТО", - сказала Майніна.

За її словами, це не відповідає тому, що записано в Конституції.

"Потрібно все-таки дивитися вперед, і думати про те, що ми з цим статусом, або з цим ПДЧ, будемо робити далі. І те, і те може бути, абсолютно. Коли прийде час, і так далі. Сказати, що це трапиться в такий-то день в такому-то році — абсолютно не можна. Але потрібно визначатися", - додала Мирослава Майніна.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив про візит Зеленського в США, що пряників він не чекає.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що експерт заявив, що ООН не вирішить проблем України, але надасть підтримку в процесі її модернізації.