Політолог Максим Ялі в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком розповів, чого чекати від візиту президента України Володимира Зеленського в Сполучені Штати Америки.

"Перенесення на 1 вересня я вважаю символічним. Такий, перший раз в перший клас. Ось такий урок великої політики Байден влаштує... Відклали не візит, а зустріч Байдена із Зеленським. Вилетить він вчасно. Зараз його наповнюють поїздками до Каліфорнії, відкриттям Українського дому. Тобто, максимальною кількістю подій", - сказав Максим Ялі.

Він зазначив, що також варто очікувати, що будуть рамкові угоди у військовій співпраці та космічній сфері.

"Вони будуть, але... Ніяких гарантій виконання з американської сторони вони носити не будуть. Тобто це будуть якісь запевнення про зміцнення співпраці. Те, що ми вже бачили зовсім недавно в заяві спільній Байдена і Меркель про гарантії енергетичної безпеки у зв'язку із завершенням будівництва "Північного потоку-2", - додав Ялі.

За його словами, самі відносини Володимира Зеленського і Джо Байдена не склалися.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"І це все охолодження відносин, коли на початку року всі чекали, коли ж Байден подзвонить... Пряників я не чекаю. Головний пряник вже був даний, а саме вказівки Байдена очільнику Держдепартаменту виділити додаткові 60 млн доларів на зміцнення української армії", - підкреслив політолог.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі пояснив, чому Байден призначив зустріч Зеленському в кінці літа.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Нагірний розповів, які теми Україна буде піднімати в США.