Експерт бюро аналітики «Тектум» Володимир Нагірний у програмі «Что дальше» на каналі «Знай 24» розповів, які питання Україна має обговорювати у США.

«Давайте почнемо з безпекового. Оскільки ця тема, мабуть, найбільш актуальна саме з точки зору україно-американських стосунків. Там є невеликі конкретні втілення цього безпекового блоку щодо надання допомоги військової. І на межі політики і безпеки, звичайно, піднімається питання про особливий статус партнерства України зі Сполученими Штатами поза НАТО», - каже експерт.

Проте, на його думку, це питання не буде підніматися українською стороною з огляду на ситуацію в Афганістані.

«Афганістан мав цей статус. І ми бачимо, що це не допомогло, скажімо так», - констатує Нагірний.

Щодо політичного блоку – буде йти розмова довкола традиційного порядку денного двосторонніх відносин і внутрішньополітичних питань, додав він.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

«А саме антикорупційна реформа, взагалі реформи, судова реформа та інший блок реформ. Не знаю, наскільки актуальне питання корпоративного управління… Це питання не є першим на порядку денному», - сказав експерт.

А ось економічні питання будуть на межі економіки і геополітики, зазначає Нагірний.

«Це питання енергетичні. Україна буде транслювати своє незадоволення тим, що Сполучені Штати фактично дали добро на добудову «Північного потоку», який є досить серйозною проблемою для нас», - підкреслив гість програми.

Як повідомляв Знай.uа, Корчілава розповів, чи не вчинять США з Україною так само, як з Афганістаном.

Також Знай.uа писав, що Багінський припустив, яким буде порядок денний на зустрічі Байдена з Зеленським.