Чи може ООН допомогти Україні вирішити її проблеми і як саме? Це питання розглядає експерт бюро аналітики «Тектум» Володимир Нагірний у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай 24».

Гість програми міркує над тим, яких результатів зможе добитися президент Зеленський, виступивши на засіданні Генеральної асамблеї ООН. «Це можливість бути почутим на досить високому рівні, хоча при всій критиці ООН, цей майданчик залишається досить актуальним», - стверджує він.

Як каже Нагірний, на цьому майданчику можна запропонувати свій порядок денний і пояснити своє бачення ситуації на міжнародній арені. А на засіданні ООН, зазначає він, варто обговорювати базові речі і ті, яких президент України торкатиметься у розмові з Байденом. Тобто, констатує експерт, йдеться про Росію, про продовження тиску світових держав на неї.

З іншого боку, він попереджає, що ООН не відіграє ключову роль у вирішенні проблем України. Як пояснює Нагірний, у справі закінчення війни на Донбасі та повернення кримського півострова варто розраховувати на підтримку України у модернізації за західними стандартами. «Якщо називати речі своїми іменами, то ті речі, які відбуваються: реформи, які проводяться, і зміни, які впроваджуються — це спроба модернізувати країну саме за тими стандартами, які застосовувались під час модернізації європейських країн», - пояснює гість програми.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Нагірний розповів, які теми Україна буде піднімати у США.

Також Знай.ua писав про те, що Нагірний пояснив, чому Україна – не майданчик для перемоги для США.