Експерт бюро аналітики “Тектум” Володимир Нагірний в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, чи можуть Сполучені Штати Америки швидко вирішити українське питання.

“Є така думка, що Сполученим Штатам потрібна перемога, і Україна може стати такою перемогою. Але якою може бути ця перемога? Де тут, власне кажучи, майданчик для перемоги. Вона, скоріше, потрібна нам. І проблема в тому, чи ті питання, які є в українсько-американському кейсі, які є в глобальному кейсі, в якому ми залучені — вони не вирішуються тут і зараз. Звичайно, там є проблема Донбасу”, - сказав Володимир Нагірний.

Він зазначив, що деякі політичні сили напередодні поїздки президента України Володимира Зеленського у США давали йому настанови, як він має говорити зі Штатами.

“Що він має ставити питання перед Сполученими Штатами про участь у врегулюванні ситуації на Донбасі через тиск на Російську Федерацію, на міжнародних партнерів України. Однак, це просто говорити, а насправді, в реальній політиці, в міжнародній політиці, очікувати, що ми прийдемо до швидкого вирішення, не доводиться”, - додав Нагірний.

За його словами, також для просування вперед можуть обговорювати Кримську платформу, оскільки вона є майданчиком для вирішення кримського питання.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник заявив, що візит Зеленського значною мірою пройде в афганській тіні.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кулик зазначив, що він не думає, що у Вашингтоні обговорюватимуть українські кадри та нав'язуватимуть нам конкретних керівників.