Політолог Руслан Бортник у своєму блозі «Підсумки тижня» розповів про те, як останні події в Афганістані вплинуть на міжнародну діяльність США, в тому числі на українські питання і візит президента України до Білого дому.

Він розповів, що ситуація з Афганістаном істотно вплине на міжнародну політику не тільки зараз, але і протягом наступних десятиліть, особливо на позиції США на міжнародній арені. За його словами, сьогодні США переживає кризу, тому афганська ситуація знижує вплив і активність країни по інших напрямках.

«Це дуже поганий фон для візиту Зеленського в США, оскільки Байден зайнятий афганською кризою, крихкий для критики щодо Північного потоку-2. Американська позиція із задоволенням може підхопити якісь меседжі Зеленського по Північному потоку», - каже Бортник.

Політолог заявив, що український порядок денний сьогодні банально поза контекстом того, що хвилює американських політичних діячів – для них це другорядне або навіть третьорядне питання.

«Навіть прем'єр-міністра Ізраїлю не змогли прийняти в обумовлені терміни через афганську кризу. Я думаю, що і візит Зеленського значною мірою пройде в афганській тіні. Швидше за все, навряд чи варто очікувати підписання якихось важливих документів або прийняття якихось стратегічних політичних рішень», - вважає Бортник.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, чи потрібні бази НАТО на території України.

Також Знай.uа писав, що Багінський припустив, яким буде порядок денний на зустрічі Байдена з Зеленським.