Чи будуть на зустрічі Зеленського і Байдена обговорювати кадрові питання? Про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розповідає політолог Віталій Кулик.

«Я не думаю, що у Вашингтоні обговорюватимуть українські кадри та нав'язуватимуть нам конкретних керівників. Принаймні, я не спостерігаю консультацій, які могли б це передбачати. Є кандидатури технократів, які не є політиками, і Вашингтон не вибудовує зв'язки з ними. Раніше він намагався будувати подібні зв'язки, але зараз цього немає. Зараз не потрібно везти на оглядини в США можливого прем'єр-міністра – щоб розв'язати подібні питання, вистачає повноважень виконувача обов'язків посла. Так що зараз кадрові питання належать до відання самого Зеленського, і питати за це потім теж будуть з нього», - вважає політолог.

Він підкреслює, що уряд, який сформують цієї осені, буде саме урядом Зеленського – і те ж саме належить до нинішнього складу уряду.

«Немає ніякого уряду Шмигаля – Шмигаль просто працює прем'єр-міністром в уряді Зеленського. Основні управлінські рішення приймалися і приймаються на Банковій. При Шмигалі Кабмін не став активним колегіальним органом, де прем'єр-міністр грає власну роль», - вважає Віталій Кулик.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Андрій Багінський відзначав, що в нинішній Україні персональний склад уряду не є ключовим питанням.

Також Знай.ua повідомляє, що політолог Ігор Рейтерович прокоментував можливу відставку кабінету Шмигаля.