Чи очікують нас незабаром кадрові перестановки в уряді? Свою думку про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює політолог Андрій Багінський.

«Ситуація зараз така, що всі міністри залежать від думки Банкової. Начебто у нас парламентсько-президентська республіка, де Кабмін як центральний орган влади відіграє вирішальну роль. Але у нас кожен міністр має в «довгому ящику» заяву про відставку. Кожним міністром тою чи іншою мірою можна управляти. При цьому у багатьох депутатів ростуть амбіції, багато «слуг народу» самі хочуть стати міністрами. Цей фактор може викликати якісь ротації в уряді, але я не очікую звідси поштовху до якихось кардинальних політичних змін. А ось в питанні про відставку спікера Разумкова, про яку зараз ходять розмови в кулуарах, дійсно можуть зламатися списи. Зараз для цього явно не вистачає голосів. Але зараз ми чуємо незалежні заяви Разумкова, бачимо, як він відбудовується від основної лінії Банкової», - зазначає експерт.

Крім того, на його думку, не можна забувати про «фактор вулиці».

«Якщо соціально-економічна ситуація буде погіршуватися, то ми побачимо ряд масових заворушень. Якщо влада піде на якийсь компроміс щодо Донбасу, то можливі хвилювання і в націоналістичному середовищі. А це стає потужним фактором тиску на владу», - вважає Андрій Багінський.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Ігор Рейтерович прокоментував можливу відставку прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Також Знай.ua повідомляв, що громадський діяч Андрій Пелюховський назвав ім'я можливого нового прем'єр-міністра.