Яка політична доля очікує прем'єр-міністра Дениса Шмигаля? Свою думку з цього приводу у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює політолог Ігор Рейтерович.

«Я думаю, що відставка Шмигаля пройде безболісно. Але в глибині душі Зеленському буде шкода прощатися зі Шмигалем – це ідеальний прем'єр. З ним зручно, комфортно. Він просто говорить: буде зроблено. Зі Шмигалем якщо і будуть розлучатися, то цивільно, красиво. Він напише заяву за власним бажанням: я втомився, у мене сім'я, потрібно дати дорогу молодим, або що-небудь ще в цьому роді. Його відставка буде покликана зняти напругу в суспільстві, адже хтось повинен нести відповідальність за тарифи. Ті 2,7 мільярда доларів, які звалилися на нас (як і на багато інших країн) від МВФ, все одно не зможуть врятувати ситуацію. Президент не зможе вийти до народу і сказати: газ буде по п'ять гривень. Шок все одно буде – і цей шок потрібно буде на когось списати», - каже політолог.

При цьому кандидатура Шмигаля, на його думку, в рівній мірі зручна і для президента, і для народних депутатів.

«Депутати постануть перед вибором: пожертвувати або Шмигалем, або собою. Зрозуміло, що саме вони віддадуть перевагу. Але Шмигалю не будуть плювати в спину, як плювали Гончаруку. Він просто інший», - вважає Ігор Рейтерович.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політик Андрій Пелюховскій допускав, що в разі масових заворушень Арсена Авакова можуть запросити очолити уряд.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політолога Руслана Бізяєва, Денис Шмигаль і його кабінет продовжуватимуть працювати, поки не відбудуться якісь глобальні зміни.