Про можливу відставку Дениса Шмигаля з поста прем'єр-міністра ходять розмови далеко не перший місяць. Але наскільки вона реальна? Свою думку з цього приводу в програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» висловлює політичний експерт і блогер Руслан Бізяєв.

«Політика - це чітке співвідношення балансу сил. Щоб цей баланс дотримувався, потрібно дотримуватися балансу всередині Кабміну, балансу між групами впливу. А якщо цей баланс порушується, відразу перезапускається весь процес. У відставки Степанова і Криклія нічого дивного немає. Все це було прогнозовано ще навесні, і Давид Арахамія це анонсував. Але чи поміняє це якось ситуацію в Кабміні? Ні», - вважає експерт.

На його думку, і сам уряд після цього не стане більш якісним і професійним. Бізяєв зазначає, що він навіть працює без програми, яку затвердила Верховна Рада - після цього, за його словами, і говорити нема про що.

«Проблема полягає не у відставці Шмигаля, а в тому, хто його змінить. У тому наступнику, за якого проголосують 226 депутатів. Якби сьогодні ці 226 голосів були, то Шмигаля відправили б у відставку позавчора. Але цих голосів немає, а історія з Вітренком показала, що хотіти та могти - це не завжди одне і те ж. Тому Шмигаль і його кабінет працюватимуть, поки не відбудуться якісь глобальні зміни. Припустимо, його відправлять у відставку, але нового прем'єра не призначать. І що тоді - Верховній Раді йти на дострокові перевибори? Кому це там потрібно?», - резюмує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він відзначав, що президент Володимир Зеленський втягнувся в конфлікт майже з усіма українськими олігархами.

Також Бізяєв зазначив, що в Україні є методи для боротьби з ними.