У програмі «On target з капітаном Гарі Табах» генерал Збройних Сил України Сергій Кривонос поділився своїм досвідом служби в Іраку з військовими США у 2003 та 2004 роках.

Кривонос зазначає, що служив в Іраку не так вже й довго, але це був гарний досвід для розвідника: він зрозумів, до чого насправді варто прагнути. «Це було хорошим поштовхом, тому що там я побачив, як зникла частина міфів ще з радянських часів», - коментує генерал ЗСУ.

Особливо він акцентує на своєму першому візиті в Ірак, який відбувся у грудні 2003 року: тоді він почав ставитися до служби інакше. Кривонос розповідає про морпіхів у пустелі, яким доводилося митися з пляшок, сидіти на сухпаях – і це було нормально, вони не виказували жодного невдоволення. «Я побачив жіночі екіпажі вертольотів, кожен знав свій маневр, ніхто там соплі не витирав», - додає гість програми.

Зокрема, він розповідає про американських військових: двометровий сержант з кулеметом за спиною і рядова ростом з метр шістдесят з М4. У 2004 році, згадує генерал ЗСУ, його полку довелося воювати пліч-о-пліч з американськими військовими в Ель-Куті. «Це наклало відбиток. Ми вже не просто були колеги по війні, а стали фронтовими братами», - підкреслює він.

Загалом Кривонос підсумовує, що досвід в Іраку справді важливий для нього. Як розповідає генерал ЗСУ, там йому довелося не лише побачити, як плануються операції і яке забезпечення людям дають на їхнє виконання, але й дещо більше. «Людське життя, життя солдата - понад усе. Вони ніколи не кинуть своїх, витягнуть в будь-якому варіанті», - констатує він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, генерал Кривонос заявив, що повинен робити для України те саме, що свого часу робив Максим Кривонос.

Також Знай.ua писав про те, що Кулик назвав ситуацію в Афганістані крахом американської політики.