Політолог Віталій Кулик у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, про що США будуть запитувати Володимира Зеленського у Вашингтоні.

«Його спитають: «А що у вас з судовою реформою? А як там ваші «посадки»? А що у вас відбувається у корпоративному управлінні державних корпорацій? А чому не посаджений жоден корупціонер?», - каже експерт.

Він нагадав, що держсекретар США Ентоні Блінкен під час свого візиту до Києва говорив на ці теми.

«Так, він (Зеленський, - ред.) покаже, що ввелися санкції проти людей в Україні, які дратують Вашингтон, які пов’язані зі справою сина Байдена. Так, РНБО ввела санкції проти них. Цілком можливо, що він покаже свою готовність боротися і захищати територіальну цілісність. У нас є здобутки в армії, це дійсно можна показати», - сказав Кулик.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Однак, за його словами, цього недостатньо, аби США запропонували Україні якісь стратегічні угоди, наприклад, союзництво зі Сполученими Штатами поза НАТО.

«Ми бачили приклад Афганістану, який був союзником Сполучених Штатів поза НАТО, в який вклали трильйони доларів, і з якого американці втекли, залишивши все «Талібану». Це крах американської політики! Особливо зараз, на тлі терактів у Кабулі… Байдена розривають з цього приводу», - підкреслив політолог.

«У Вашингтоні достатньо складне ставлення до Києва. І Зеленському буде дуже важко щось вирвати від адміністрації Байдена, що можна було б розглядати як перемогу», - резюмував експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Корчілава розповів, чи не вчинять США з Україною так само, як з Афганістаном.

Також Знай.uа писав, що Дзівідзінський розповів, чи може в Україні повторитися афганський сценарій.