Для чого перша леді Олена Зеленська вирушила у Вашингтон разом зі своїм чоловіком президентом України? На це питання відповіла політолог Мирослава Майніна у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай 24».

Як пояснює гостя програми, Олена Зеленська вирішила займатися інститутом першої леді – і його становленням в Україні, і просуванням у світі взагалі. «Вона зайняла такий, строго напрямок культурний, і вона активно тут працює», - підкреслює Майніна.

Далі вона розповідає про різні напрямки роботи першої леді України. «Вона просуває українських дизайнерів. Що теж дуже добре», - зазначає експерт. Вона зауважує, що ЗМІ акцентувало увагу на вбранні Олени Зеленської, коли вона виходила з трапу літака, а також на всіх наступних її костюмах.

У США, додає політолог, першу леді України привела ще одна мета – відкриття Українського дому. «Культурний напрямок дуже важливий. І ми знаємо, що діаспора дуже велика, в тому числі в Америці», - підкреслює Майніна.

Також гостя програми розповідає про діяльність Олени Зеленської всередині України. «Вона запускає аудіогіди українською мовою, і я вважаю, що це дуже добре», - повідомляє вона. Експерт зазначає, що зазвичай до 2014 року українці в мандрівках обирали російську мову, пізніше за можливістю англійську, а тепер є альтернатива – гід українською.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Майніна пояснила, навіщо в США прибула така велика українська делегація.

Також Знай.ua писав про те, що Майніна розповіла, чому не можна одночасно отримати статус союзника США поза НАТО і йти в НАТО.