Видавець Юрій Комельков у програмі “Tiger news” з Петром Охотіним розповів, що в українській історії було три культурних явища, що мають світове значення.

Юрій Комельков розповів, які знакові культурні події були в історії України з часів Київської Русі.

“З того, що має світове значення, було три явища культурних. Це, безумовно, культура Київської Русі. Ми бачимо і досі залишки у вигляді храмів, розписів і так далі. Софія Київська і таке інше. Їх не купиш, але вони існують. Це фантастична штука. Наприклад, станція метро “Золоті ворота” — це ж мистецтво Київської Русі. Її визначили в десятці найкрасивіших станцій метро світу”, - сказав Комельков.

За його словами, культура Київської Русі свого часу була передовою у світі, але її знищили татаро-монголи.

“Друге явище світового значення — це українське бароко. Воно сформувалося з певних сторін, це і козацтво, і гетьмани, і так далі. Але воно стало окремим, не європейським, а якраз українським. І третє, найбільш впливове у світі — це авангард. В історії України є три таких потужних культурних періоди, про які варто казати. Але живе на сьогодні тільки один, це авангард і так званий поставангардизм”, - додав видавець.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, на Хортиці створили унікальне лазерне шоу.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що депутатка розповіла, як у Києві знищують історичний центр.